Over mij


Mijn naam is Jan Klein Kranenburg. Sinds 2002 maak ik op kleine schaal websites voor mijzelf en voor anderen. Wat begon met geboorte- en trouwwebsites is gegroeid tot een portfolio met verschillende websites voor kleine bedrijven of projecten. Handig: want ik terwijl ik mijn uren stak in het maken van een website voor bijvoorbeeld een aannemer, repareerde hij voor mij het dak. Ruilhandel in de éénentwintigste eeuw.

Steeds vaker
Inmiddels word ik steeds vaker voor projecten gevraagd. Ruilhandel is er niet meer bij. Maar ik blijf daarnaast gewoon fulltime werken, wat betekent dat ik soms zo’n 8 – 10 uur per week te besteden heb aan het bouwen en beheren van websites, maar soms ook een paar weken niet.
Ik doe deze klussen met erg veel plezier en ik probeer me zelf er ook steeds meer in te ontwikkelen. Maar ik heb geen ICT-opleiding, en er zitten dus grenzen aan wat ik kan.

Mijn freelance werkzaamheden zijn momenteel dus incidenteel en de Kamer van Koophandel beschouwt mij daarom niet als onderneming. Ook hoef ik om die reden geen BTW te heffen en af te dragen.

Techniek
Voorheen programmeerde ik alles vanaf de basis (HTML, PHP, CSS, MySQL voor de ingewijden). Leuk, maar best tijdrovend. Om die reden doe ik tegenwoordig mee aan de WordPress-hype, omdat je hiermee snel een responsive website kunt maken en die optimaal kunt integreren met social media.

Ook voor jou?
Omdat ik niet van websites maken en fotograferen hoef te leven, neem ik niet alle opdrachten aan. Ik beperk me daarom tot opdrachten van mensen die ik (via-via) ken of tot zaken die me interesseren. Nieuwsgierig of ik iets voor jou kan betekenen? Neem gewoon eens contact op!